به گزارش ستادی خبری همایش ملی «قرآن پژوه روشن بین»، سومین همایش ملی تفسیر و تفسیر نگاری در سده اخیر حوزه علمیه خراسان و نکوداشت محقق بزرگ معاصر مرحوم آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی، با حضور حضرات آیات تسخیری، استادی، اشرفی شاهرودی، رضا زاده، محمدی عراقی، راشد یزدی، و فرزند رهبر معظم انقلاب حجتالاسلام مسعود خامنهای، ریاست دفتر تبلیغات اسلامی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی، نمایندگان بیوت مراجع و نیز اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجلس خبرگان رهبری، مدیران و اساتید حوزه علمیه مشهد و قم، مسئولان و اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی و علوم اسلامی رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، مرکز ملی آثار و مفاخر و عموم طلاب حوزه علمیه و دانشگاهیان؛ در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
در این مراسم با شکوه س از تلاوت قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی و صلوات خاصه آقا علیبین موسیالرضا(ع)، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی مسعودی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با خیر مقدم به اساتید و مهمانان حاضر در مراسم به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان گفت: در سدههای اخیر اگر نکوییم جهان به لحاظ تحولات و رخدادهای در وضعیتی ویژه و شگرف قرار گرفته است، دستکم در موقعیتی دمبهدم نو شونده و غیرقابل پیشبینی است. جلوه بارز این وضعیت در دشواریها و چالشهای فزایندهای است که دینداری و دینباوری را با خود مواجه نموده است.
حجتالاسلام مسعودی افزود: تهاجم گسترده مادیت پس از عصر رُنسانس به باورهای دینی انسان، خداباوران را به این واقعیت رهنمون ساخته است که تکیه و ایستایی بر مدعیات و روشهای سنتی بدون بهره از دستاوردهای نوین دانشی و روشی، دستمایه ارزشمندی دیرپایه را مورد تهدید قرار خواهد داد، به گونهای توان هماوردی با شبهات نوپدید را در معرض تزلزل خواهند دید.
استاد حوزه علمیه مشهد ادامه داد: در این مواجهه آنچه سهم گستره را به خود اختصاص داده است درک و دریافت عالمانه و هوشمندانه عالم دین از شرایط و مختصات زمانه خویش در طول تاریخ بوده است.
وی همچنین افزود: جامعه دینی نجات و سعادت خود را در گروه پیروی از دین میداند و روحانیت و عالم اندیشمند، برجستهترین نهادی بوده است که رسماً متکفل تبیین نحوه صحیح دینداری در مرحله نخست و نظارت بر شیوه دین داری مردمان در مرحله ثانی و ارائه الگویی عملی از دین داری در مرحله ثالث بوده است.
حجتالاسلام مسعودی با بیان اینکه انتظار عام از عالمان و فقیهان آن هنگام توسعه میباید که راهبری سیاسی و اجتماعی نیز بعهده دین باوران بوده و چهارچوب سیاست، فرهنگ، اقتصاد و… بر پایههای آموزههای دینی تعریف گردد، خاطرنشان ساخت: در چنین شرایط و زمانهای توقعات از عالمان، فقیهان و دانشمندان امت به مراتب بیشتر از دورهی اکتفا به خلوتهای ارزشمند اندیشهها و تعاملات عالمانه خواهد بود.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: عالمان دین معتمدترین افراد بوده و هستند که مؤمنان برای بازگویی رازها و نیازهای درونی خویش میشناسند، مردمان ایشان را در کسوت پیامبر خود، دین و حیات ماده و معنوی خود را به حکم ایشان تنظیم میکردند. آنان را نائبان به حق ائمه میدانند و به موازات این باور عمومی انتظار از این عالمان به عنوان درس آموختگان مکتب اهل بیت علیهالسلام نیز فزونی یافته است.
استاد حوزه علمیه خراسان بیان داشت: در طول تاریخ همواره آنچه باورهای دینی و ایمانی مؤمنانه خداباوران را تقویت و تحکیم نموده، انطباق گفتار و رفتار، مش و زی عالمانه در این نظام بوده است. بر این اساس شناخت ابعاد استوانههای وادی دیانت، سیاست و اندیشه و عرفان و نیز ارتقا سطح معرفت و بصیرت مردمان نسبت به ویژگیهای شخصیتی این نامآوران ضرورتی است که خرد بر آن تأکید و احساس آن را تأیید میکند.
حجتالاسلام مسعودی خاطرنشان کرد: بیتردید تلاشهای در این راستا عامل استمرار همدلی و همراهی و همگامی با آرمانها و اهداف و آفاق تفکر بلند ایشان بوده و راه را برای فهم بایسته دین در عصری که تمامی اهل باطل با فرقهها و نحلههای به مقابله با آن برخواستهاند خواهد گشود.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در پایان سخنان خود گفت: این همایش دستاوردهای ارزشمندی در مسیر اهداف بلند حوزهها و حوزویان و اهالی علم برای ادامه راه اندیشمندان بزرگی همچون علامه آیتالله واعظ زاده خراسانی باشد.