به گزارش شبکه معالم، احمد پاکتچی در این همایش گفت: می خواهم مروری کوتاه درباره این اتفاق و نگارش کتاب «روش شناسی تحقیق در اسناد نهج البلاغه» داشته باشم. تا آنجایی که خاطره دارم از اولین سالهای کودکی ام با نهج البلاغه و کلام علی(ع) آشنا شدم. از زمانی که خودم را شناختم این پدیده به عنوان بخشی از زندگی خانوادگی ام همراه من بود و عطشی برای شنیدن کلام علی(ع) و آویزه گوش قرار دادن آن داشتم.
وی افزود: بعد از سال ۶۲ و بعد از اتمام خدمت سربازی تصمیم گرفتم مروری بر اسناد نهج البلاغه داشته باشم. مرحوم کاشف الغطاء و دیگران کارهایی کرده بودند اما سید رضی فقط سخنان را آورده بود و هیچ سندی برای آنها نداشت. با حمایت بنیاد نهج البلاغه و مرحوم آیت الله سید محمد شوشتری تشویق شدم درباره گردآوری اسناد نهج البلاغه یک کار پژوهشی انجام دهم. امروز این کتاب با همکاری دوستان آماده و منتشر شد.
وی با بیان اینکه دو نگاه احتجاجی و سازنده به کلام امیرالمومنین وجود دارد، گفت: اهل سنت و شیعیان تا امروز در مقام دفاع از نهج البلاغه بودند و این کار یک جنبه احتجاجی داشت. اما بعد از انقلاب خواستیم این گنجینه ارزشمند را بر اساس قرآن و تعالیم اهل بیت باز سازی کنیم و از جدل و مناظره به یک رفتار تأسیسی و عملکردی تبدیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به این منظور گردآوری اسناد نهج البلاغه از اهمیت کلیدی برخوردار شد. یکی از مشکلات ما تقطیع نهج البلاغه است. از نگاه احتجاجی عبور کردم و به یک نگاه سازنده که کوششی برای به دست آوردن منابع به صورت گسترده بود، رسیدم. نهایتاً این کار بزرگ بعد از ۳۲ سال به ثمر نشست و تحویل جامعه اسلامی شد.
منبع: مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی